Mūrēšana ir sākusies + nestrukturētas pārdomas

Mūrnieki ar ķellēm rokās būvlaukumā ir pavadījuši 4 pilnas dienas, un statuss ir sekojošs:

– mūris ir pacēlies par četrām, dažviet piecām, rindām

– ir ieraktas kanalizācijas caurules un traps garāžas grīdai

– izlīdzināta, salaistīta un noblietēta vispirms smilts, pēc tam šķembas.

– pasūtītas gatavās pārsedzes un metāla detaļas tām, kas tiks betonētas uz vietas


Paralēlās darbības:

– Konsultācijas par optimālākajiem fasādes un jumta siltināšanas un hermetizēšanas paņēmieniem ar speciālistu, kurš pēcāk veiks blower-door testu.

– Beidzamā versija logu rūtojumam un krāsai, lai var saprast izmaksas un izvēlēties ražotāju. Ir nolemts terases durvju vērtnes aizstāt ar bīdāmajām sistēmām.

– Pārdomas par kamīniem. Manā gadījumā iznāk, ka ārējais ir kritiskāks par iekšējo, jo būs vienā apjomā ar dūmeni, kurš, savukārt, jānosiltina un jāapmūrē vēl pirms jumta uzklāšanas (jo atrodas ārpus mājas, bet iet cauri jumtam). Par šādu aspektu nebiju iedomājies un šo ne prioritāro izmaksu pozīciju grasījos atstāt uz vēlāku laiku.

– Final mēbeļu izvietojums un virtuves projekts, no kuriem izriet apgaismojuma un elektrības darba uzdevums.

– Atmetu fantāziju par veļas lūku no vecāku vannas istabas. Tās vietā ieviesīsim atsevišķu dušu. Faktiski būvnieka nopelns.

– Saskaņoti iekšējo tīklu projekti – ūdens, apkures, ventilācija.

– Jāpakonsultējas par elektrofīčām – kas mainījies slēdžu, gaismas, atslēgu utt. pasaulē pa 10 gadiem kopš pagājušo reizi ar to saskāros.

P.S. Interesants insight no paziņām, kas gadu padzīvojuši jaunuzceltā mājā – izvēloties uz āru veramus logus un durvis, tu faktiski pasaki “nē” kukaiņu sietam. Nebiju par to šādā griezumā iedomājies.

5 domas par “Mūrēšana ir sākusies + nestrukturētas pārdomas”

  1. Arī es biju domājis par uz āru veramajiem logiem 1.stāvā, bet līdz logu izpētei tā kārtīgi vēl neesmu nonācis. Varbūt vari pakomentēt vairāk par draugu atziņām vai iemest kādu saiti.

    Patīk

Komentēt