All new otrais stāvs

Otrajā stāvā izmaiņas piedzīvoja vecāku vannas istaba, noliktava un par mata tiesu arī bērnu sanitārais mezgls.

Sākām ar šo.

screen-shot-2016-12-17-at-20-20-15

Taču būvniekam un arhitektam izdevās mani pārliecināt par dušas nepieciešamību. Līdz šim šai domai aktīvi pretojos, jo man drausmīgi nepatīk dušas kabīnes. Labāk iekāpt vannā un dušoties tur, nekā sadzīvot ar čīkstošiem mehānismiem, nokaļķotiem stikliem un tā tālāk. Tāpat, vēlreiz apdomājām, vai iešana uz vannas istabu cauri ģērbtuvei ir vislabākais variants. Tomēr nē, tāpēc radās šāds priekšlikums.

screen-shot-2016-12-17-at-20-28-08

Nograužam noliktavas telpai vienu dziļuma metru un iegūstam nišu dušai bez visām dušas kabīnēm raksturīgajām blaknēm. Otrais uzlabojums – atsevišķas ieejas vecāku vannas istabai un ģērbtuvei. Trešais – palielināts attālums starp logiem L-8. Iegūstam ērtāku ģērbtuvi, jo parādās vieta atvilknēm un spogulim pie starpsienas ar vannas istabu.

Tiklīdz bijā akceptējuši priekšlikumu, iestājās forsmažors ar augstumu atzīmēm. Sapratām, ka jāsamazina pretenzijas pret bēniņu stāvu un, attiecīgi, arī pret kāpnēm no otrā uz trešo līmeni. Lūku ar nolokāmām trepēm negribēju, tāpēc meklējām vietu, kur bēniņu kāpnes var iebūvēt permanenti. Papildu prasība – kāpnēm jābūt aiz veramām durvīm, lai novērstu siltuma aizplūšanu bēniņos.

Ta-dā! Otrā stāva noliktavas telpa dzied savu gulbja dziesmu, un kāpnes uz bēniņiem mundri klausās. Drusku uzbraucām arī bērnu vannas istabai, bet piekritīsiet, ka jaunatne augstāk novērtēs pavadīto laiku bēniņu rotaļu istabā nekā pucējot zobus pie izlietnes. Kāpnītes būs diezgan stāvas un kompaktas (23 cm augsts un 70 cm plats pakāpiens), toties aizņems tikai 1.40 x 1.45 m.

screen-shot-2016-12-27-at-00-36-59

6 domas par “All new otrais stāvs”

  1. man diemzel vairs nav iespejas sev parplanot, bet ideja, ka izej no vannasitabas caur gerbtuvi man patik… bet iziet uzreiz caur citam durvim ara nevis atpakal uz gulamistabu…

    Patīk

  2. Liekas dīvaini tik tālu būvniecības stadijā veikt tik lielus pārplānošanas darbus. Kamdēļ šo visu nebijāt izrunājuši ar arhitektu plānošanas posmā?

    Patīk

    1. Pārplānošana uz papīra kaulus nelauž. Ja lasīji iepriekšējos rakstus, sapratīsi, ka izmaiņu projekts būs jāgatavo jebkurā gadījumā, tāpēc pārmaiņas plānojumā papildu neērtības nerada.

      Patīk

      1. Tik un tā tas viss liekas dīvaini, ka arhitekts šo visu nebija paredzējis un izrunājis plānošanas posmā.

        Patīk

  3. Ja jau gribās, var arī meklēt iespejas uzlabot projektu arī pēc tam, kad māja ir uzbūvēta. Mana kritika lielākoties ir vērsta uz arhitektu, kuram šie tagad veicamie labojumi bija jāparedz projektu veidojot vai arī vismaz bija jāizdiskutē ar pasūtītāju projektējot. Varbūt arhitektam trūkst pieredzes, varbūt pasūtītājs neņēma vērā arhitekta ieteikumus plānojot un arhitekts nolēma likties mierā. Taču šobrīd izskatās, ka darbs ir sākts ar domu, ka pēc tam gan jau izdomās. Izslēgt to, ka nianses darba gaitā mainās, nevar, bet nu radikāli mainīt ēkas izskatu, un tad vēl būtiski grozīt iekštelpu plānus, tas viss izskatās nepārdomāti un neprofesionāli.

    Patīk

Komentēt