Montāžas galds

Būvdarbu noslēguma fāzē un pirmos mēnešus pēc ievākšanās mana darbnīca galvenokārt kalpoja kā būvmateriālu, iedzīves un visādas drazas krātuve. Pārejas posms nu ir garām, un izpakošanās sprints ir pārtapis par iekārtošanās maratonu. Lai atvieglotu sev dzīvi visādu mēbelīšu, plauktiņu un skapīšu izgatavošanā, uztaisīju sev montāžas galdu. Lielisks veids kā nosvinēt 2 mēnešu ievākšanās jubileju.

Prasības mēbelei:
– pārvietojams, bet pie vajadzības nofiksējams
– tikpat augsts kā galda zāģis
– jebkurā darba virsmas vietā ar līmspīlēm jāvar nofiksēt detaļu
– zem virsmas jābūt kabatām, kur darba procesā viegli nolikt un paņemt instrumentus

Lūk, rezultāts!

Uz virsmas ir divu izmēru urbumi – 20mm un 25mm.

img_6758
Mazākie domāti atbalsta tapu/ dībeļu (nezinu pareizo latvisko nosaukumu, bet angliski ir bench dog) nostiprināšanai, lielākie – līmspīlēm. Tapu caurumi gan vairāk piestāv ēvelsolam, tomēr nolēmu, ka pie vienas urbšanas jāuztaisa, jo ar laiku gan jau pielikšu arī skrūvspīles.

Pirms lakošanas nolēmu urbumu līnijas pārzīmēt un atstāt, lai kalpo kā vadlīnija taisniem leņķiem.

Mēbeles izmērus noteicu tā, lai to varētu uztaisīt no vienas 1500 x 3000 x 21 saplākšņa loksnes. Virsma ir 1000 x 1500, un sānu augstums ir 25 cm. Rezultātā kopējās kastes dimensijas ir 1500 x 1000 x 292. Sānu atveres zāģēju tik lielas, lai brīvi varētu iebāzt roku ar skrūvmašīnu.

Naudas ekonomijas nolūkos beigās paņēmu nevis veselu A klases finiera plāksni par teju 80 eiro, bet sakombinēju B klases atgriezumus kopsummā par 14 eiro. Tas ļoti uzlaboja kopējo ciparu – par 80 eiro sagādāju ne tikai saplāksni, bet arī ēvelēto materiālu kājām, ritenīšus, špakteli, laku un velūra veltnīšus.

N.B. Vērtīgs padoms no galdniekiem – koka defektu labošanai vislabāk izvēlēties divkomponentu automašīnu špakteli BEZ stikla šķiedras. Labi cietē, labi slīpējas, vienīgi izskatās, nu, tā…

9 domas par “Montāžas galds”

    1. Fiksēties nefiksējas, bet, sabloķējot riteņus un pievelkot ar spīlēm, var panākt vajadzīgo efektu. Jā, tāds bija mans nolūks. Jāuztaisa vēl skapītis zem leņķzāģa, un tad varēšu stumdīties pēc patikas.

      Patīk

Komentēt